Mannaz Inspiratie

Click here to edit subtitle

Mannaz Inspiratie


De Mannaz inspiratie richt zich tot ALLE hoogbegaafde en hooggevoelige jongeren.


Als tetterende tieners toeklappen ...

Pubers... Een goed gesprek met ze voeren is niet altijd makkelijk. Veel meer dan ‘ja’, nee’, ‘duh’ en ‘boeit me niet!’ komt er vaak niet uit.

Voor een puber is het vaak lastig om te verwoorden wat hij voelt, denkt en mankeert. Voor je het weet draait hij de knop om en is de verbinding verbroken. Dit maakt de communicatie tussen ouders en puber vaak lastig.


'Mannaz Inspiratie' is een groeireeks waar jongeren specifieke tools en methodieken krijgen aangereikt om op een positieve manier te leren omgaan met hun gevoeligheid.


Een team van professionele kunstenaars en therapeuten gaat met een kleine groep aan de slag om hen op een creatieve manier te leren communiceren in functie van het bevorderen van weerbaarheid en zelfvertrouwen.

... dan is er inspiratie

Wanneer wij hoogbewuste jongeren kunnen helpen om hun weg te bewandelen en opnieuw te communiceren met hun omgeving dan is er op latere leeftijd veel minder heling nodig... voorkomen is veel beter dan genezen...


De Mannaz Inspiratie

 • biedt onmiddellijke ondersteuning (geen maandenlange wachttijd)
 • zorgt er voor dat de jongere zich binnen de zes weken een stuk beter in zijn/haar vel voelten meer zelfvertrouwen heeft
 • leert jongeren op een positieve manier omgaan met hooggevoelig zijn
 • leert hen communiceren met de buitenwereld - de maatschappij - op een manier die werkt
 • zorgt ervoor dat uw kind vanuit innerlijke rust zijn/haar draai in het leven (terug) vindt
 • werkt enkel met ervaringsgerichte therapeuten die zelf hooggevoelig zijn en dus 'weten' waar het om draait.
 • heeft al ruim 25 jaar ervaring in het op een veilige en betrouwbare manier begeleiden en ondersteunen van hooggevoeligen
Communiceren kan op veel manieren

Binnen de Mannaz Inspiratie groep bieden wij hooggevoelige jongeren verschillende middelen om zich uit te drukken.  Wij werken met 5 verschillende 'communicatie kanalen': woord – klank – creativiteit – natuur en lichaam.  


Iedere hooggevoelige heeft van nature een bepaalde affiniteit met één bepaalde expressie vorm: Maurice Béjart gebruikte het lichaam als taal, Bart Peeters schrijft bijzondere teksten, Mozart verwoordde zijn gevoelens via muziek…


Binnen de coaching groep leren ze, via ervaren, met welk communicatiemiddel ze de meeste affiniteit hebben.  Waar ze zich goed bij voelen.  We werken telkens  een volledige namiddag of avond rond elke communicatie wijze.


We werken ook vaak samen met de ouders zodat ook zij gaan beseffen dat hun kind geen probleem heeft maar juist iets fantastisch!  Iets wat ze eerder nog niet hadden ontdekt.

Variatie in communicatie

Is therapie niet meteen wat je nodig hebt, maar zoek je toch naar manieren om beter en anders mondeling te communiceren?

Schrijf dan in voor de Mannaz Motivatie.

Op vijf avonden leer je meer over je eigen communicatiestijl. Je oefent communiceren via woord, klank, creativiteit, natuur en lichaam.

We gaan samen op zoek naar jouw individuele sterktes in plaats van te focussen op wat je ‘fout’ doet. Want vanuit je sterktes is het zo gemakkelijk om te groeien!

Waarin onderscheidt Mannaz zich van andere projecten?

 • specifieke aanbod voor jongeren (pubers)
 • aandacht voor het creëren van een veilige coaching omgeving
 • werken in kleine groepen
 • leert de jongere functioneren binnen de maatschappij (en niet omgekeerd)
 • mogelijkheid tot doorstromen naar 1 op 1 coaching voor zowel de jongere zelf als voor de ouders/andere familieleden
 • begeleiding door ervaringsgerichte coaches en therapeuten die zelf hooggevoelig zijn

 
Het bij zichzelf herkennen van de kenmerken van HSP is voor veel van deze jongeren op zich al een opluchting. Zodra de eerste fase van herkenning voorbij is, komt daarna vaak de vraag welke toegevoegde waarde hooggevoeligheid voor hen kan betekenen.


Mannaz Inspiratie Coaching sluit hierbij aan : het positief ombuigen van eigenschappen die vroeger voor problemen zorgden tot een persoonlijke kracht.

Doel van de Mannaz Inspiratie en Variatie is

 • jongeren laten ervaren dat er meer manieren zijn tot communicatie dan enkel via woord. Ze alternatieven bieden wanneer communicatie via woord niet lukt.
 • Jongeren laten ervaren dat iedereen een favoriete aangeboren, natuurlijke communicatie manier heeft en dat die voor iedereen anders is. Béjart verkoos dans, Mozart muziek, JK Rowling woord. Ontdekken wat hun natuurlijk aangeboren communicatiewijze is.
 • Jongeren laten ervaren en beseffen dat woord slechts het kleinste aandeel heeft in communicatie. Ze beseffen het belang van lichaamstaal.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.