Mannaz Inspiratie

Click here to edit subtitle

Mannaz Inspiratie team

 

Ann Marie Christine De Bruycker

Mijn naam is Ann Marie Christine. Ik ben zelfstandig coach en (klank)therapeut bij Bron van Vreugde.

Na 25 jaar in het "gewone" onderwijs, kon ik mijn draai niet meer vinden in het systeem waarvan ik vond dat sommige jongeren als nummers worden gezien en weinig plaats is voor hun talenten en interesses.

Inspiratiecoach bij Mannaz zijn, geeft mij de mogelijkheid om de jongere op een andere manier te benaderen, vanuit hun leefwereld, vanuit hun zijn zodat ze kunnen en mogen opgroeien tot jongeren die zich goed in hun vel voelen, die zich gezien en gewaardeerd voelen, die zich begrepen voelen.

Ik begeleid groepen in Sint-Niklaas

  • Meisjesgroep 12-15 jaar -  zaterdag vanaf 15/9 tem 20/10

Bart De Jonghe


"Mijn naam is Bart De Jonghe, 42 jaar jong, geboren als HSP'er maar nooit zo(h)erkend. Na veel leerrijke omwegen en omzwervingen, lessen in zelfkennisen zelfstudie, wil ik heel graag jongeren ondersteunen in hun hoogsensitievemanier van zijn.

Mannaz biedt hiervoor het ideale platform: jongeren zo vroeg mogelijk erkennen en herkennen in hun unieke talenten en hen helpen deze teontwikkelen op een manier die voor hen werkt.

Ik werk al vele jaren in de sociale sector. Daarnaast ben ik o.a. Life Coach, Reikimaster en Hypnotherapeut en leerde ik een heel aantal psychologische,helende en meditatieve technieken om mijn persoonlijk groeiproces op eengezonde, effectieve manier te ondersteunen.

Ik kijk er naar uit om mijn steentje te mogen bijdragen in de ontwikkeling vanhoogsensitieve jongeren in de Mannaz Inspiratie Groepen."

Ik begeleid groepen in Sint-Niklaas:
  • Gemengde groep 12-15 jaar - zaterdag vanaf 15/9 tem 20/10
  • Jongensgroep 16-18 jaar - woensdag vanaf 19/9 tem 27/10
  • Meisjesgroep 16-18 jaar - zaterdag vanaf 10/11 tem 15/12
  • Jongensgroep 12-15 jaar - woensdag vanaf 7/11 tem 12/12

Ilse Leenaerts

Ik ben werkzaam als zelfstandig procesbegeleider (coach en psychotherapeut) bij Manada. Hier biedt ik ondersteuning (individueel en in groep) voor zowel emotionele en psycho-sociale vraagstukken als voor persoonlijke energie-balancering en bewustwording. Paarden en ezels zijn bovendien mijn trouwe collega’s in het begeleiden van jong en oud (Horse Assisted Coaching and Therapy).

Naast inspiratiecoach bij VZW Mannaz, werk ik ook als (KIVA)trainer bij VZW Tenz, waar ik scholen, directies en leerkrachten begeleid in omgaan met ‘moeilijk’ gedrag, pesten en welbevinden. Verder zet ik me in als vrijwilliger voor het Integratiepact.


Mijn jarenlange project- en CLB-ervaring in het begeleiden van (groepen) kinderen, jongeren, ouders en schoolteams, laat me vandaag de dag bewust kiezen voor medewerking aan projecten die inzetten op empowerment, groei en innerlijke balans.


Inspiratiecoach zijn bij Mannaz biedt mij dan ook die uitdaging, waar ik, samen met een gedreven team, jongeren mag inspireren in het hanteren van creatieve communicatie. Op deze manier ondersteun ik graag jongeren in hun weg naar meer zelfinzicht, een positief zelfbeeld en nieuwe vaardigheden.


Bachelor Maatschappelijk Assistent, Master in de Criminologie (jeugd en preventie), Psycho-therapeut, Horse Assisted Coach en Therapeut (Systemisch werk)


Ik begeleid groepen in Sint-Niklaas:

  • meisjesgroep 16-18 jaar - zaterdag vanaf 10/11 tem 15/12

Margot Nolf

Ik ben Margot  Nolf , adem-  en relaxatiecoach ;  logopediste : stem-, stotter- en  leertherapeut ; reikitherapeut in een eigen multidisciplinaire praktijk  waar we naast studiebegeleiding reeds jarenlang Autisme, AD(H)D, Dyspraxie, Dyslexie, Dysorthografie  en Dyscalculie diagnosticeren en behandelen, psychotherapie en psychomotoriek geven.


Bij elk consult en elke therapie leerde ik dieper naar de mens te kijken. Hierbij stelde ik vast dat niet het etiketteren belangrijk is, maar wel  het begeleiden van het kind of jongere in zijn persoonlijke groei, met oog voor zijn gevoelens  en zijn creativiteit ( woord,  klank, beeld, potlood en pen of penseel, dans en beweging, natuurbeleving)  om deze gevoelens  te uiten.  Reeds jaren help ik ouders begeleiden in het zien van de talenten bij hun kinderen of jongeren in plaats van zich te focussen op diagnoses.  Voor mij gaan kind- en oudercoaching samen.


Momenteel volg ik reeds 3 jaar opleiding als macrobiotisch counselor en 4-dimensionele coach. We leren er hoe voeding, relaties, emoties, ziekten en  spirituele groei verband houden met elkaar en dit in het kader van de leer van de vijf natuurelementen : aarde, metaal, water, hout en vuur.


Als therapeut  is Compassioned Integrated Counseling mijn hoogste doel in volle eerbied voor elk kind, jongere en volwassene,  waar hij/zij zich ook in zijn/haar groeiproces bevindt. Een liefdevolle coaching zorgt ervoor dat de cliënt zich begrepen en bemind voelt zoals hij is zodat we samen de weg naar persoonlijke groei  kunnen openen.


Als hooggevoelige voel ik me sterk verbonden met elke hooggevoelige persoon en ben heel dankbaar voor alle voordelen en inzichten die het mezelf op mijn levenswandel biedt.  Het helpt me om levenslang te blijven leren. Dit wil ik dan ook graag doorgeven.


Ik ben dankbaar lid te mogen zijn van het Mannaz-Inspiratie-Coaching Team .

Ik begeleid groepen in Sint-Niklaas:
  • jongensgroep 16-18 jaar - woensdag vanaf 19/9 tem 27/10
  • jongensgroep 12-15 jaar - woensdag vanaf 7/11 tem 12/12

Caroline Steensels

Ik ben Caroline, vrouw achter Mola Movado, een praktijk voor ontspanning, groei en zelfontplooiing.

Mola Movado is gegroeid uit een passie voor mensen, de zachtheid en veiligheid waar mensen naar op zoek zijn en de nood aan een plek om tot rust te komen, zowel jongeren als volwassen. Even onthaasten in deze drukke tijden, niet enkel met je hoofd maar ook met je lichaam.


Every-body has a story !


Luisteren naar het gefluister van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen. Lichaamsbewustzijn is de basis voor het stellen van grenzen, het maken van keuzes en verantwoordelijkheid opnemen en voluit te leven ipv geleefd te worden. 


Ik vind het tevens bijzonder lid te mogen zijn van het inspiratie-team en vanuit mijn zijn een extra steentje te kunnen bijdragen om samen met jou op ontdekking te gaan. 

Ik wandel graag even mee op je levenspad. Uitkijkend je te ont-moeten, Caroline


Ik begeleid groepen in Ertvelde vanaf januari 2019

Saskia Van de Ven

Ik begeleid groepen in Sint-Niklaas:
  • gemengde groep 12-15 jaar - zaterdag vanaf 15/9 tem 20/10
  • gemengde groep 12-15 jaar - zaterdag vanaf 10/11 tem 15/12

Back-up team

Geert Van Bel

 

Annick Lentacker - Landelijk Coördinator Mannaz


Reeds meer dan 25 jaar werk ik full-time als therapeute. In die tijd heb ik heel wat ervaring opgebouwd in mensen coachen om het maximale uit zichzelf te halen op een leuke en luchtige manier.
Ik heb gewerkt als alternatief en preventief erkend therapeut, vroeger binnen Tremellin Centrum voor Natuurgeneeswijzen en Anyk The Company of Health, meer recent binnen Mannaz vzw en als directrice van de Mannaz School Ertvelde.
De voorbije 15 jaar ben ik mij gaan bijscholen en specialiseren in hooggevoeligheid.

Als hooggevoelige ben ik vooral gefascineerd door de effecten van het "op een verkeerde manier" omgaan met je hooggevoelig zijn. Want dat kan serieuze gevolgen hebben, zowel fysiek als emotioneel.

Ik kijk ik er naar uit om samen met jou op weg te gaan, zodat ook jij je hooggevoeligheid echt ervaart als een bijzondere gave, iets om trots op te zijn. Iets wat er voor zorgt dat jouw leven bijzonder en speciaal wordt.  Ik werk als invaller en ondersteuner binnen het Inspiratie team.